Nadzorna soba - Sodelovanje se začne tu

Zanesljiva strojna in programska oprema, visoko kakovosten zajem, distribucija in prikaz podatkov.

Spremljanje in delitev vedno večjega obsega videa in podatkov je najbolj pomembno pri nadzoru v nadzornih sobah. Hitra analiza spreminjajoče se situacije pogosto zahteva spremljanje različnih virov na video steni. Zato pa sta potrebna visoko kakovosten zajem in prilagoditev , ko želimo delati s ključnimi informacijami. Upravljavci lahko spremljajo tudi več zaslonov hkrati, postavljenih na njihovih mizah, ki jim nudijo visoko kakovostne video predstavitve z odzivnostjo v realnem času. Njihovi računalniški sistemi se nahajajo poleg njih ali so centralizirani z drugo opremo v varnem območju. Vplivna IP omrežja za pretok in snemanje kritičnih video vsebin in podatkov postajajo vedno bolj razširjena. Vodstva nadzornih centrov zato iščejo cenovno učinkovite načine distribucije AV.

Kontrolne sobe po vsem svetu so zasnovane na Matrox grafični tehnologiji za zajem, razširitev, pretok, prikaz, snemanje in upravljanje vsebine potrebne za učinkovito odločanje. Matrox izdelki so znani po zanesljivosti, dolgi življenjski dobi, namenski podpori za stranke in so vključeni v neštete kontrole procesov, odpreme, transporta, nadzora zračnega prometa, varnosti in nadzora v poveljniških centrih.

Matrox izdelki za kontrolne sobe vključujejo:

Video zid in video krmilne kartice

Visoko kakovostni zajemvidea, obdelava, prilagoditev in osebnosten nadzor video stene so ključni dejavniki pri izboljšanju našega odločanja in odzivnega čas. Matrox Mura ™ MPX krmilniki video stene imajo najbolj prilagodljivo arhitekturo v industriji kot tudi univerzalno podporo vhodnih kanalov. Mura MPX kartice se lahko uporabljajo s kontrolnikom video stene za zajem in prikaz do 56 HD vhodov, vključno s HDCP viri kot so televizijske novice in vreme, vsebin predvajalnikov, ali pa z delovnimi postajami z GPU izhodi in prikazi posnetkov kamer v živo . Mura lahko prikazuje lokalno in omrežno vsebino vključno s spletnimi stranmi in AV preko IP pretoka podatkov na video stene z do 56 HD izhodi. Matrox TripleHead2Go enote se lahko priključijo na Matrox Mura MPX izhode za razširitev števila prikazovalnikov.

Na voljo so številne možnosti programske opreme po lastni volji za upravljanje video sten od Matroxa in naših partnerjev vključno z Matrox MuraControl ™. Obstaja tudi SDK (SW development kit)za razvijalce programske opreme, ki želijo graditi nova orodja za upravljanje ali vključitve video nadzora sten v obstoječih sistemih za avtomatizacijo ali programske opreme.

H.264 kodirniki in dekodirniki

Za prave in hitre odločitve operaterji kontrolne sobe potrebujejo enostaven dostop do živih visoko kakovostnih video virov kot je Matrox Maevex ™ AV-over-IP naprave. Z njimi lahko prenašajo ali snemajo Full HD video in avdio iz oddaljenih delovnih postaj, prenosnih računalnikov, kamer . Samo za primer - izkoriščajo LAN za zagotavljanje kritične vsebine v kontrolni sobi.

Operaterji v kontrolni sobi lahko uporabijo tudi Maevex za zajemanje in delitev svojega namizja s posameznimi operaterji znotraj ali zunaj kontrolne sobe in / ali prenašajo svoje namizje kontrolniku video stene za prikaz vsem. Maevex ,visoko kakovostno z nizko pasovno širino H.264 kodiranja se lahko uporablja tudi za zajemanje in snemanje videa na omrežno priključeno skladiščenje podatkov za kasnejši pregled.

Multi-display grafične kartice

Operaterji v kontrolni sobi običajno spremljajo podatke na več zaslonih - postavljeni na posameznih operaterjevih konzolah ali na skupno video steno. Uporaba več zaslonov daje operaterjem vpogled/pregled nad informacijami in izboljšuje komunikacijski tok. Matrox multi-zaslonske grafične kartice imajo funkcijo hlajenja brez ventilatorjev ter zagotavljajo zanesljivo, visoko-kakovostno grafično zmogljivost, in večjo zanesljivost . S PowerDesk programsko opremo poenostavljajo več zaslonske nastavitve.

Združitev dveh Matrox M-Series™ grafičnih kartic upravlja SCADA in VMS aplikacije do 16 zaslonov iz enega sistema. Druga možnost so kartice Matrox C-Series™ za visoke zmogljivosti in resolucij za podporo novejših operacijskih sistemov in programskih platform. Krmilijo do šest 4K zaslone iz ene reže( MB) ali 12 monitorjev iz delovne postaje z dvema karticama.

KVM podaljški

Delovne postaje nadzornih sob so pogosto centralizirane na varnem mestu na razdalji od operaterjev in s tem poenostavitev vzdrževanja sistema. Prednost, ki jo operaterji pridobijo je zmanjšan hrup in emisijo toplote. Ločitev delovne postaje iz kontrolne sobe tudi prihrani prostor in omogoča lažje instalacijo opreme. Matrox KVM podaljški omogočajo nadzor delovnih postaj na daljavo v realnem času obenem pa zmanjšujejo število kablov in stroškov z ločitvijo monitorjev, tipkovnice, miške in drugih zunanjih naprav iz sistemov prek posameznih optičnih kablov.

Matrox Extio™ izstopa s svojo stroškovno učinkovito štiri zaslonsko zmogljivostjo in fleksibilnostjo za združevanje enot, da bi razširili operaterjeve konzole z do 16 zaslonov iz ene delovne postaje. Matrox Avio ™ podpira dual-HD ali 4K prikaza na daljših razdaljah in je idealen za visoko zmogljiva okolja. Plug-and-Play namestitev omogoča posebno enostavno namestitev . Avio omogoča operaterjem dostop do več delovnih postaj z enega namizja . MPX Matrox Mura video zidovi v kontrolnih sobah omogočajo GPGPU (grafična procesna enota) procesno moč na daljavo .Upravljajo grafične izhode HPC (visoko zmogljivih) strojev. Možen je tudi vpogled in upravljanje z vsebino v realnem času na obsežno vizualizirano video steno.

Zunanji več zaslonski adapterji

En prenosni računalnik, monitor ali projektorski zaslon ni vedno dovolj. Zato dodamo dva ali tri zaslone na vašo delovno postajo z Matrox DualHead2Go™ ali TripleHead2Go™. Z uporabo GPU ( grafični procesor) vašega sistema, Matrox zunanji več-zaslonski adapterji (znani tudi kot grafično razširitveni moduli ali "GXMs") nudijo ne stisnjeno grafiko in video čez vse monitorje ali projektorje. Operaterji lahko razširijo aplikacije na večji površini ali odprejo več aplikacij hkrati.

Poleg tega, da so lahko v kombinaciji z GPU( grafični procesor) prenosnika ali delovne postaje z grafičnimi karticami kot so Matrox C-Series so lahko GXMs tudi v kombinaciji z drugimi Matrox produkti. Na primer, TripleHead2Go kombiniramo z Avio tako, da dodamo dodaten monitor lokalno ali oddaljeno dvo - zaslonsko namizje. Namizja razširjenja z uporabo GXMs je mogoče zajeti z Matrox Mura MPX karticami z namenom delitve multi-zaslonskega namizja na video steni. GXMs se lahko uporabljajo tudi na Matrox Mura MPX izhodih in s tem povečajo velikost video stene.

« Nazaj
©
Prijavite se na e-novice in prejmite kodo
za 15% popusta pri celoletni naročnini!
S prijavo na e-novice, se strinjate da boste vedno na tekočem z informacijami iz sveta Avtomatike + Elektronike