Konferenca Telekomunikacije 2014

Avtor: Herman Slokar, dipl.ing.el.

Gotovo razmišljate o prihodnosti. Le-ta je povsem odvisna od truda, denarja, sposobnosti in priložnosti. Povezovanje različnih podjetji, izmenjevanje idej, prijateljevanje in druženje s somišljeniki ali le kolegi iz sebi podobnih vrst; z vsem tem je postregla letošnja konferenca Telekomunikacije 2014. Revija Avtomatika je bila kot medijski pokrovitelj prisotna na konferenci.

Letna konferenca Telekomunikacije 2014, katera slavi manjši jubilej, je že petnajstič zapovrstjo zbrala tiste, ki imajo kaj povedat in tiste, ki so želeli kaj slišati o najnovejših trendih iz sveta telekokmunikaciji. Konferenčni sprostori hotela Plaza v Ljubljanskem BTC-je so bili ravnopravšnji za predavanja ter kramljanje in druženje z mnogimi, ki so vpleteni v telekomunikacijskih storitvah.

 
Hotel Plaza poleg BTC v Ljubljani   Sponzorji/razstavljavci
     

Nagovoril nas je direktor Sašo Jalšovec, direktor konference. Na kratko je orisal zgodovino konference, njene mejnike ter povdaril poslanstvo le-te. Na kratko je orisal spremembe na trgu mobilnih in kabelskih operaterjev tako z ekonomske kot tudi tehnične plati. Razrvstili so se govorci, ki so – skoraj vsi - imeli veliko za povedati.

Spregovoril je Franc Dolenc, gospod z bogato zgodovino. Leta 2011 je bil imenovan na položaj generalnega direktorja Agencije za komunikacijska omrežja in storitve, AKOS. Razgrnil je tako poglede Europske komisije in AKOS-a, kot tudi svoje poglede na stanje v gospodarstvu, možnosti, usmeritve.

 
G. Sašo jalšovec, direktor konference Telekomunikacije   Solidna udeležba konference
     

Sledili so Marko Derča iz podjetja A.T. Kearney, d.o.o., Peter Boras, svetovalec uprave pri podjetju Si.mobil, d.d., Ilian Hafouzov, direktor prodaje pri Broadsoftu, Inc, David Vidmar, Microsoft, d.o.o., Primož Kuzman, Net Insight AB, Grega Zoubek in Uroš Majcen iz podjteju Citrix Systems Inc. in S&T Slovenija, d.d., Jan Žorž, ISOC in Marko Kašič, svetovalec za varnostne rešitve pri Amis, d.o.o.

 
Okrogla miza Ekosistemi in B2B storitve   Žrebanje nagrad med prisotnimi udeleženci
     

Sledila je okrogla miza z naslovom Ekosistemi in B2B storitve, katero je moderiral Zenel Batagelj, ki prihaja iz podjetja Valicon, d.o.o. V okrogli mizi so sodelovali Rok Gorjup, direktor prodaje Si.mobil, d.d., Boštjan Košak, direktor Amisa, d.o.o., Stane Mikolič, soustanovitelj podjetja ChimpSync in Damjan Matičič, direktor podjetja Koofr, d.o.o.

« Nazaj
©
Prijavite se na e-novice in prejmite kodo
za 15% popusta pri celoletni naročnini!
S prijavo na e-novice, se strinjate da boste vedno na tekočem z informacijami iz sveta Avtomatike + Elektronike