20.10.2013 - V pripravi je nova številka tiskane revije Avtomatika. Številka 119 bo medijski pokrovitelj 14. konference TELEKOMUNIKACIJE, ki se bo letos ponovno odvijala v hotelu MONS v Ljubljani 14.11.2013. Vsebine bodo tudi deloma tematsko obarvane s temami s področja telekomunikacij... morda na malce drugačen način, kot so teme konference, pa vendar. Obenem obveščamo avtorje, da je zaključek redakcije v sredo, 6. novembra 2013. Zaradi dogodka vas prosimo, da ste z oddajo materialov točni!

17.10.2013 - Pričel se je sejem in posvetovanje Vzdrževanje 2013 oziroma po starem TPVS. Obenem je izšla revija Avtomatika št. 118, ki je tudi medijski pokrovitelj dogodka. Ta številka je tudi medijski pokrovitelj Posvetovanja o informatiki v energetiki - PIES, ki se prične 6. novembra 2013 v Portorožu. O dogodkih bomo poročali v naslednji številki Avtomatike. Vsebine tokratne številke so zanimive, nekaj s področja radijskih komunikacij - zanimiva je tudi reportaža s seminarja Radijske komunikacije, ki se je odvijala junija na fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, nekaj pa s področja vzdrževanja, opreme in sistemov za avtomatizacijo industrijskih procesov, itd. Več si lahko preberete kar v priloženem pdf-ju, ki vam ga tokrat poklanjamo že kar takoj (V Arhivu AVTOMATIKA ga sicer lahko prebirate z dvomesečnim zamikom).

HAMtech15.07.2013 - Družba S5TEHNIKA.net je odprla spletno trgovino za radioamatersko telekomunikacijsko opremo, namenjeno predvsem aktivnim tekmovalcem, obenem pa ima v ponudbi tudi opremo za elektronike: spajkalno opremo, opremo za merjenje in analizo električnih in fizikalnih vleičin, akumulatorje, baterije, .... Spletna trgovina HAMtech je na naslovu shop.hamtech.eu. Trgovina je v celoti v angleškem jeziku, saj cilja na kupce iz cele Evrope in sveta, v kratkem pa bosta pričeli delovati tudi trgovini shop.hamtech.si in .us, torej specialno za slovenski in ameriški trg. Spletna trgovina se bo seveda širila tudi na druga področja, predvsem na področje opreme za profesionalne in navtične komunikacije.
Še to. HAM-i so v žargonu radioamaterji, običajno tehnično naprednejši posamezniki, ki se s telekomunikacijami in elektroniko ukvarjajo ljubiteljsko in neprofitno in ne šunke, kot besedo običajno prevede googlov prevajlanik :)
HAMtech pa je napredna tehnika za radioamaterje, predvsem tiste bolj zagnane, tekmovalce in lovce na dolge razdalje - DX-erje. Zato prodaja HAMtech prave igrače za prave

01.01.2013 - Redakcija za 114 številko revije Avtomatika se zaključuje v petek 11. januarja 2013. V pripravi pa je že 115. številka, ki bo izšla sredi februarja. O dogodkih, na katerih bomo sodelovali in o temah, pa kasneje... Avtorje naprošamo, da pripravijo materiale čim prej...

01.12.2012 - V pripravi je 114. številka revije Avtomatika, ki bo izšla sredi Januarja 2013. Revija je tudi medijski pokrovitelj seminarja Optične komunikacije.

01.07.2010 - S 1. avgustom 2010 je po 10 letnem izhajanju založba revije Avtomatika in vseh njenih različic prešla v roke novega podjetja S5Tehnika.net. Podjetje je prevzelo vse pravice, obenem pa tudi obveznosti do oglaševalcev in naročnikov revije. Velikih sprememb glede vsebine revije ne bo, saj ostane glavni urednik isti, vsekakor pa se lahko pričakuje veliko bolj živahno delovanje v zvezi z različnimi dogodki, pa tudi mnogo bolj živahno komunikacijo tako s podjetji, kot z bralci revije... Revija še naprej ostaja pokrovitelj množice zanimivih prireditev, ki tematsko sovpadajo z vsebinami revije.

07.01.2009
- "Da bo poslovanje potekalo kot po maslu!" je geslo konference Neprekinjeno poslovanje 2009, ki se bo odvijala 29. januarja v ljubljanskem City hotelu. Dobra pripravljenost za neprekinjeno poslovanje organizacije je neizogibnega pomena, saj se tako lahko izognemo različnim oblikam tveganja in škode, ki lahko nastanejo zaradi različnih varnostnih incidentov, pa tudi ob raznih drugih (naravnih) nesrečah, ki lahko organizacijo doletijo. VEČ

07.01.2009 - Konec meseca (28.-30.januarja) se bo odvijal tradicionalni 15. strokovni seminar OPTIČNE KOMUNIKACIJE na Fakulteti za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, Ljubljana. Aktualne vsebine izbrane na podlagi konferenčnih programov OFC 2008, ECOC 2008 in APOC/AOE 2008. Vabljeni tuji predavatelji so priznani eksperti na svojih področjih in so vodilni predavatelji na konferencah. Program seminarja posveča pozornost razvoju omrežja v Sloveniji. Teme so prilagojene potrebam strokovnjakov, ki delajo na področju optičnih komunikacij.

DISKOBOLOS19.12.2008
- Sinoči so bili podeljeni DISKOBOLOSI - priznanja na področju uporabe informacijskih tehnologij! Mednarodni natečaj za dela s področja IT se je končal s podelitvijo nagrad in priznanj, med katerimi se je znašla tudi založba HYDRA & CO. d.o.o. z revijo AVTOMATIKA. Podeljena so bila namreč tudi specialna priznanja s področij Strokovnih srečanj, RTV oddaj in založništva. Dela je ocenjevala mednarodna komisija pod vodstvom slovenskega predstavnika Nika Schlambergerja, predsednika slovenskega društva Informatika. VEČ

24.09.2008
- "Kako najbolj učinkovito izkoristiti dragocen čas pri izdelavi in testiranju aplikacij ter v čim krajšem času zagnati opremo za avtomatizacijo? ", "Kako zmanjšati potrate vseh vrst in izboljšati svojo proizvodnjo?", "Zakaj je eVip zgradba lahko cenejša od klasične?" so vprašanja na katera bomo odgovarjali na dnevih RobotinaOpen08.
Novosti, znanje in izkušnje nam bodo predstavili sodelavci skupine Robotina, strokovnjaki iz Hitachi GmbH, iz MPDV Mikrolab GmbH ter neodvisni energetski svetovalec. Dogodek bo potekal v prostorih podjetja Robotina d.o.o. , na naslovu Obrtno industrijska cona Hrpelje 38, 6240 Kozina, 14., 16. in 17. oktobra 2008. Več o dogodku in prijave na www.robotina.si/robotinaopen/

17.09.2009 - 13. in 14. novembra 2008 nas bodo že šesto leto zapovrstjo razveselili z organizacijo konference INFOSEK 2008. Tema letošnjega osrednjega dvodnevnega dogodka na temo varovanja informacij v Sloveniji je KAKO SE ZAŠČITITI...

Tematsko smo predavanja razvrstili v naslednje sklope:

Ob vedno večji odvisnosti od informacijskih tehnologij je nenehno izobraževanje ključnega pomena pri zaščiti pred varnostnimi incidenti.
VEČ na spletni strni konference INFOSEK 2008

12.09.2008 - Podjetje EXOR ETI je danes v dvorani Mercurius BTC centra predstavilo novo, izpopolnjeno verzijo 1.9 programa EPLAN Electric P8, ki je še bolj fleksibilna in praktično orientirana. EPLAN dokazuje, da v močni konkurenci programske opreme obstanejo samo najboljši in da je danes celovitost ponudbe ključnega značaja.

Kongresni center Mercurius

Ni več dovolj eno kakovostno orodje, temveč je potrebna celotna platforma, ki ima kakovostne možnosti povezovanja z drugimi orodji.

Tako so bili ob EPLAN Electric predstavljeni tudi novi moduli:
- EPLAN Fluid za pnevmatiko in hidravliko
- EPLAN PPE za procesne sisteme
- EPLAN Cabinet za vizualizacijo in načrtovanje elektro omar

03.09.2008
- Kako oblikovanje ustvarja predmete in njihove uporabnike? Kako se prepletajo realni in virtualni prostori? Kako podobe pridejo v naše glave in postanejo potrebe?
Na vsa ta vprašanja bo poskusila odgovoriti konferenca Meseca oblikovanja 2008, ki bo potekala od 23.-24. oktobra 2008 na Ljubljanskem gradu. Moderiral bo Carl William Kerchmar, Nizozemska, predavala pa bo še množica zanih evropskih in ameriških oblikovalcev in kreativnih vodij. Več o konferenci in prijave na www.mesecoblikovanja.com.

Obenem bo 23. in 24. oktobra na Ljubljanskem gradu potekal tudi oblikovalski bazar, interaktivni prostor za predstavitev in vrednotenje aktualnega oblikovalskega potenciala regije. Na njem se bo s kakovostnimi oblikovalskimi projekti predstavilo preko 30 ustvarjalcev s področij industrijskega oblikovanja, modnega ustvarjanja in arhitekture.

01.07.2008 - Izšel je razpis za Sejem elektronike 2009. Sejem elektronike, ki bo od 24. do 26. marca 2009 potekal na Gospodarskem razstavišču, vas vabi med svoje razstavljavce, da svojo prepoznavnost in dosežke na področju elektronike predstavite domači in tuji strokovni javnosti v obdobju predsedovanja Slovenije Evropski uniji, ko je slovenski prostor vidnejše odprt znanju in naprednim rešitvam. Pridružite se nam!

Rok za prijavo je 15. december 2008. Na voljo je tudi e-prijavnica!

01.04.2008
- V pripravi je 15. jubilejni seminar o radijskih komunikacijah Radiokomunikacije 2008. Odvijal se bo prvi teden v juniju. Zagotovo je to edinstven seminar, ki je namenjen strokovni javnosti s področja radijskih komunikacij. Kot se za jubilanta spodobi, se bodo organizatorji potrudili, da bo nekaj posebnega, tako programsko kot z vidika organizacije.

Prvi dan seminarja je namenjen osvežitvi že slišanega in pregledu novosti, ki jih lahko pričakujemo v naslednjih letih. Z zanimivim predavanjem o prispevku Nikole Tesle k razvoju radijske tehnike, se bomo podali na sam začetek razvoja. Drugi dan je tradicionalno namenjen vodilni temi seminarja, ki je letos posvečena radijskim (mikrovalovnim) komunikacijam v industriji. Industrija je širok pojem, tako da se bomo dotaknili področij, kot so avtomobilska industrija, lesnopredelovalna industrija, medicina, vojaška industrija, logistika, prehrambena industrija, in druge. Zadnji dan predavanj bo namenjen mešanim aktualnim temam, ki ste jim nekateri posebej privrženi. Predlagane teme pa najdete v programu, ki bo zaključen predvidoma v aprilu.

02.03.2008 - Čas hitro teče in pred vrati je že 15., tradicionalna, konferenca Dnevi slovenske informatike. Dnevi slovenske informatike so neodvisna strokovna konferenca, ki združuje informatike in vse, ki se z informatiko ukvarjajo ter  želijo slediti spremembam na tem področju. Prispevki na konferenci so vedno aktualni, strokovni in izobraževalni. Konferenca DSI 2007 je bila s strani udeležencev zelo dobro ocenjena, kar se tiče aktualnosti in strokovnosti prispevkov. Potrudili se bomo, da bo tako tudi na naslednji konferenci, ki bo namenjena tako pridobivanju novih znanj, izkušenj, izmenjavi idej kot tudi spoznavanju najboljših praks. Kot vedno, bo tudi tokrat veliko priložnosti tako za poslovno sodelovanje kot tudi za neformalno druženje.

Rdeča nit 15. konference Dnevi slovenske informatike je »Interoperabilnost kot izziv informatiki«. Interoperabilnost na osnovi odprtih standardov za storitve in izdelke na področju informacijsko komunikacijske tehnologije predstavlja enega najpomembnejših pogojev za uspešen razvoj informacijske družbe. Ker smo od januarja 2008 prevzeli predsedstvo Evropski uniji, smo za rdečo nit izbrali slogan, ki predstavlja izziv razvoja informacijske družbe celotne Evropske unije in širše. Na letošnji konferenci bomo tako posvetili večjo pozornost interoperabilnosti in odprtim standardom. Seveda pa to ne bo edina tematika konference. Spregovorili bomo o aktualnih temah s področja informatike, ki bodo predstavljene v sklopu sekcij, plenarnih predavanj ali posterjev. Potekale pa bodo tudi zanimive razprave na okroglih mizah in delavnicah. Na spletni strani konference najdete vsa potrebna navodila za pripravo prispevkov in ostale informacije o konferenci.
Pridružite se kot avtorji prispevkov ali obiskovalci na prireditvi DSI2008!

01.01.2008 - 15. strokovni seminar "Optične komunikacije", ki ga izvaja Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani se bo odvijal od 30. januarja do 1. februarja 2008. Revija Avtomatika je medijski sponzor. Pri izvajanju vsebinsko bogatega in aktualnega programa 15. strokovnega seminarja bodo sodelovali domači in vabljeni tuji predavatelji, ki bodo predstavili nekatere novosti, dosežke in razvojne trende zadnjega časa na različnih segmentih od globalnih do dostopovnih omrežij in zvez. Seminar bo zopet zajel aktualne teme, o katerih je tekla razprava na letošnjih konferencah OFC in ECOC.
Seminar je namenjen strokovnemu izpopolnjevanju telekomunikacijskih strokovnjakov in drugih, ki se za to področje zanimajo. Vključen je v program izvajanja vseživljenskega izobraževanja na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Njegov osnovni namen je razširjanje, spopolnjevanje in osveževanje znanja ter dvig strokovnosti zaposlenih na področju telekomunikacij. Na seminarju se poudarjajo teme, ki prikazujejo razvoj in dosežke iz zadnjega obdobja. Enaka pozornost se posveča tako splošnim (širokim) znanjem kot tudi specialističnemu (poglobljenemu) znanju.
Vključitev v seminar ni pogojena z vrsto ali stopnjo izobrazbe, niti ne s preteklimi delovnimi izkušnjami ali posebnimi pogoji. Seminar je primeren za širok krog strokovnjakov. Ne glede na to, so se seminarja v preteklih letih zvečine udeleževali kandidati, ki so diplomirali na elektrotehniki, nekateri med njimi pa na fiziki in računalništvu. Dvojnemu cilju tega seminarja - dopolnilnemu izobraževanju in strokovnemu izpopolnjevanju - so namenjeni njegovi posamezni deli, in sicer:

• V prvem delu, ki poteka v slovenskem jeziku, nam slovenski predavatelji predstavijo izobraževalne in strokovne teme, ki so namenjene zlasti dopolnjevanju, osveževanju ter razširjanju znanja. S tem uvajajo udeležence v drugi del.

• V drugem delu, ki ga v angleškem jeziku izvajajo vabljeni predavatelji iz tujine, se udeleženci lahko seznanijo z zahtevnejšimi temami in poglobljenimi vprašanji na ekspertni ravni. Vabljeni tuji predavatelji so priznani strokovnjaki z univerz, raziskovalnih centrov, velikih korporacij in podjetij, kjer so neposredno udeleženi v raziskavah in razvoju.

• Posebni del seminarja, ki poteka pretežno v popoldanskem času, obsega kratka poročila različnih avtorjev o različnih temah. Z njimi se udeleženci seznanijo s stanjem, razvojem in problemi pri uvajanju optičnih komunikacij v Sloveniji.

Izobraževalni tečaj Optične komunikacije je namenjen strokovnjakom iz prakse in drugim interesentom. Vabiva Vas, da se strokovnega seminarja udeležite tudi Vi.
Vsi, ki bi želeli na seminarju aktivno sodelovati z lastnim predavanjem, se obrnite na Boštjana Batagelja.

Pridružite se nam!

prof. dr. Jožko Budin
prof. dr. Matjaž Vidmar

20.12.2007 - WSCAD 5.2 - programsko orodje za projektiranje avtomatizacije, elektrotehnike in elektronapeljav

WSCAD 5.2_SLO je poslovenjen programski paket, v katerem sta združena dva programa – program za projektiranje avtomatizacije in program za projektiranje elektronapeljav. S slovensko verzijo programa WSCAD5.2 uporabnik prejme tudi poslovenjene knjižnice električnih simbolov (cca. 3000 simbolov), slovenske ikonske vrstice za simbole, poslovenjeno bazo podatkov o artiklih (cca. 35.000 zapisov), poslovenjene okvirje risb in obrazce za različne izpise, poslovenjene električne sklope - makroje ter osnovna slovenska navodila in napotke za namestitev in delo.

DEMO verzijo programa WSCAD 5.2 lahko dobite brezplačno na naslovu: www.wscad.si. Za dodatne informacije lahko pokličete po telefonu: 01/ 5192 584.

Program zastopa in prodaja podjetje: HIPERION d.o.o. Litostrojska cesta 40, 1000 Ljubljana.

10.11.2007, Beograd - V sodelovanju s predstavniki vlade, gospodarskih zbornic, društev informatikov, univerz, gospodarstva in tujih strokovnjakov, je Krovna zveza informatikov Srbije - JISA, pričela z rednimi letnimi aktivnostmi zbiranja najkakovostnejših uresničitev uporabe informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij - DISKOBOLOS 2007. Velik mednarodni nabor strokovnjakov v žiriji (predsednik Niko Schlamberger iz Slovenije, predstavnica slovenske gospodarske zbornice - Mojca Osojnik in množica predstavnikov ustanov iz vseh bivših republik nekdanje Jugoslavije) zagotavlja kakovost in verodostojnost prejetih projektov in obenem internacionalizira priznanje DISKOBOLOS VEČ>>

23.09.2007 - ROBOTININI DNEVI ODPRTIH VRAT
Robotina Open je 5-dnevna brezplačna konferenca o industrijski avtomatizaciji, industrijski informatizaciji ter inteligentnih zgradbah. Predavali bodo domači in tuji strokovnjaki, ki bodo iz prve roke predstavili trende, koristi in pasti, ki jih lahko pričakujemo v prihodnosti. Robotina Open se bo odvijala od 8.-12. oktobra zato pohitite s prijavami! Več informacij najdete na spletni strani http://www.robotina.si/robotinaopen/ ...

21.09.2007 - 17. TPVS –Rogla 2007
Kot že 16 predhodnih let v tem času so tudi letos stekle priprave na organizacijo tradicionalnega tehniškega posvetovanja vzdrževalcev in hkrati tudi srečanja poslovnih partnerjev, prijateljev in znancev.
Tehniško posvetovanje je namenjeno vsem, ki se pri svojem delu neposredno ali posredno srečujete s področjem vzdrževanja. Povezujejo nas skupni cilji, podobno delo, želja po napredku, znanju in uspehu, medsebojno pa si lahko pomagamo tudi z osebno udeležbo na posvetovanju.
Zaradi vsega tega si velja že danes zagotoviti čas od 18. do 19. oktobra. VEČ>>

Pantheon konferenca - Opatija 200704.09.2007 - 4. PANTHEON KONFERENCA
Revija Avtomatika je s podjetjem Datalab sklenila pogodbo o medijskem sponzorstvu 4. PANTHEON KONFERENCE v Opatiji, ki bo od 4. do 6. oktobra 2007. Pantheon konferenca je pomemben in pričakovan strokovni in obenem družabni dogodek, na katerem so udeleženci deležni znanj in praktičnih izkušenj Datalabovih strokovnjakov ter izkušenih svetovalcev partnerskih podjetij.
Konferenca je namenjena vsem, ki PANTHEON že uporabljate, se za vpeljavo poslovno informacijskega sistema šele odločate, se s PANTHEON-om profesionalno ukvarjate ali pa vas le zanimajo smernice in trendi podjetniške informatike...

12.07.2007 - SEJEM ELEKTRONIKE 2008 (3)
Aktivnosti za čimbolj uspešno izvedbo Sejma Elektronike so v teku in vsak dan se dogaja nekaj novega. K sodelovanju se pripravljajo tudi izobraževalne ustanove in ena najpomembnejših s področja elektronike, avtomatike, robotike

Prof. dr. Tomaž Slivnik, dekan Fakultete za elektrotehniko v LjubljaniKaj o Sejmu elektronike meni prof. dr. Tomaž Slivnik, dekan Fakultete za elektrotehniko?

"Zakaj potrebujemo Sejem elektronike? Po mojem mnenju je za to kar nekaj razlogov. Na njem bi se moral predstaviti del slovenskega gospodarstva, ki daje precejšen odstotek našega narodnega dohodka - predstaviti bi se moral svojim partnerjem, pa tudi prebivalstvu, šolajoči se mladini, politikom... Če pogledamo v sosednje države, lahko ugotovimo, da tam podpirajo takšne sejme, če so se že odločili razvijati določen segment gospodarstva. Navsezadnje pa je Sejem elektronike tudi priložnost za srečanje in pogovor med slovenskimi strokovnjaki s področij, ki se bodo predstavila na sejmu. Velja poskusiti in biti zraven, tradicija je na strani sejma."

06.05.2007 -
SEJEM ELEKTRONIKE 2008 (2)
Gospodarsko razstavišče d.o.o. pripravlja oživitev mednarodnega Sejma elektronike, ki ima več kot 50-letno tradicijo. Zaživel bo na popolnoma preurejenem in obnovljenem Gospodarskem razstavišču od 18. do 20. marca 2008. Razpis je objavljen v reviji AVTOMATIKA, ki je izbrana za glavnega medijskega pokrovitelja. PDF datoteke razpisa s prijavo in pogoji razstavljanja ter naročilnico tehničnih priključkov in dodatne opreme lahko naložite tudi na tej strani. Prireditelj se zaveda, da bo sejem učinkovit, če bodo gospodarske družbe našle svoj interes, se sejma udeležile v čim večjem številu in se za nastop na prireditvi dobro pripravile. Zato so organizatorji pripravljeni ponuditi več po sporejemljivih cenah.

28.04.2007
- RAAD 2007
Na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani bo med 7. in 9. junijem pod okriljem Laboratorija za robotiko in biomedicinsko tehniko organizirana 16. Mednarodna delavnica Robotika v Alpe Adria Donava regiji RAAD 2007. Delavnica RAAD se bo po sedmih letih, ko je bila organizirana v Mariboru, zopet odvijala v Sloveniji. V tem času je razvoj na področju robotike in avtomatizacije povzročil velike spremembe v rabi robotske tehnologije. Trend uporabe se razvija proti vseprisotnim robotskim sistemom, ki vedno bolj prodirajo na vsa področja človekovega življenja in delovanja. Delavnica je dogodek, ki vsako leto privabi vrsto robotikov iz industrijskega in znanstvenega okolja ter tako omogoči predstavitev rezultatov raziskav, izmenjavo idej in obravnavo novih robotskih aplikacij. Področja, na katere je osredotočena tematika delavnice, so naslednja: aplikacije robotov v industriji, robotski mehanizmi, prijemala in prijemanje, mikro roboti, mobilni roboti, servisni roboti, senzorji in aktuatorji, vmesniki človek robot, roboti v gradbeništvu, izobraževalni robotski sistemi, vodenje, simulacije in modeliranje, robotski vid, haptični vmesniki, podvodna in vesoljska robotika, rehabilitacijska robotika, humanoidni roboti, zabavna robotika in mehatronika. Štirje vabljeni predavatelji Dr. Charlotte Brogren, ABB Automation Technologies AB s Švedske, Prof. Dr. Ing. Rüdiger Dillmann, Institute of Computer Science and Engineering z Univerze v Karlsruhe-ju, Nemčija, Prof. Dr. Marko Munih, Laboratorij za robotiko in bimedicinsko tehniko na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani in Hubert Kosler, Motoman Robotec, Ribnica bodo predstavili dosežke skupin, ki jih vodijo v industrijskem in znanstvenem okolju. Več informacij na http:\\robo.fe.uni-lj.si\raad2007 in v reviji AVTOMATIKA, ki dogodek tudi medijsko pokriva.

18.04.2007
- RADIOKOMUNIKACIJE
Revija AVTOMATIKA bo sodelovala na seminarju RADIOKOMUNIKACIJE kot medijski pokrovitelj. Seminar se bo odvijal v Ljubljani v BTC-ju, dvorana MERCURIUS od 30. maja do 1. junija. Vabljeni kot predavatelji, razstavljavci, pokrovitelji in seveda udeleženci seminarja!

13.01.2007
-
RIS 2007, NOVO MESTO
Založba Hydra & Co. je sodelovala na izobraževalnem srečanju RIS 2007, ki se je odvijalo 13. januarja 2007 v Športni dvorani Leona Štuklja - organizator ZRS in ŠC NM.

10.01.2007 -
OPTIČNE KOMUNIKACIJE
Revija Avtomatika bo prisotna na seminarju OPTIČNE KOMUNIKACIJE, ki se bo odvijal na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, Tržaška 25, Ljubljana od 31. januarja do 2. februarja 2007. Za udeležbo na seminarju se je potrebno prijaviti čim prej!

15.12.2006
- DNEVI SLOVENSKE INFORMATIKE - DSI 2007
Revija Avtomatika je podpisala pogodbo o medijskem pokroviteljstvu DSI 2007 - (Dnevi slovenske informatike), ki bodo od 11. - 13. aprila 2007 v organizaciji Slovenskega društva Informatika. Vsem udeležencem bo na voljo najnovejša številka, o sami prireditvi in vsebinah pa vas bomo sproti obveščali v številkah do konference...

14.12.2006
- 28. KOTNIKOVI DNEVI
ELEKTROTEHNIŠKO DRUŠTVO MARIBOR pripravlja že 28. posvetovanje KOTNIKOVI DNEVI, ki bo potekalo 22. in 23. marca 2007 v Hotelu Radin v Radencih. Kraj in vsebina posvetovanja pritegneta k sodelovanju vsako leto preko 300 udeležencev. Posvetovanje je zanimivo tudi za samostojne proizvajalce in zastopnike raznih podjetij, ki s priložnostnimi razstavami in predstavitvami prikažejo novosti na tem področju. Kot medijska podpora bo sodelovala tudi revija AVTOMATIKA, ki se tematsko ukvarja tudi z vsebinami posvetovanja.

12.12.2006 - AIG KONFERENCA
Tega dne je bil sklenjen dogovor med DAS (Društvo avtomatikov Slovenije) in založbo Hydra & Co., da revija Avtomatika postane tudi uradno glasilo društva. Revija Avtomatika je že dosedaj uspešno sodelovala pri medijski podpori odmevne konference AIG, sedaj pa bo lahko z obvestili, reportažami in drugimi prispevki še bolj pomembno vplivala na razvoj in prepoznavnost društva. Revija AVTOMATIKA bo seveda sodelovala tudi na naslednji konferenci AIG'07, ki bo v hotelu Habakuk pod Pohorjem od 11. do 12. aprila 2007.


05.12.2006
-SEJEM ELEKTRONIKE (1)
Gospodarsko razstavišče d.d. iz Ljubljane ponovno razmišlja o reanimaciji nekoč zelo uspešne sejemske prireditve z več kot 50-letno tradicijo - Sodobna elektronika. Sejemsko izobraževalna prireditev naj bi se odvijala prvi teden meseca oktobra - 2.-5. 2007. Poleg gospodarskih družb so vabljeni inštituti, izobraževalne ustanove, in gospodarska združenja...